Home / ZORG
zorg-button-slim vectorobject

ZORG

We maken er ons onder meer via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) sterk voor dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen. Wordt dat lastiger? Zoek dan eerst in uw eigen omgeving naar mensen die u kunnen helpen. Is de hulp die u daar krijgt niet toereikend of niet te regelen? Vraag dan uw gemeente om hulp.
Niets is fijner dan familie, vrienden, buren en kennissen die u te hulp schieten. Ze kunnen boodschappen of klusjes in en om het huis doen of helpen in het huishouden. Of een ritje naar de dokter regelen of regelmatig op bezoek komen voor wat extra zorg en gezelligheid. Komt u er niet uit of heeft u meer nodig? Kom dan met uw zorg- of hulpvraag naar uw gemeente. Daar wordt samen met u eerst gekeken naar wat u nog wél kunt. En wat u in uw directe omgeving misschien toch nog kunt regelen.
Hulp op maat
Als hulp in uw omgeving niet beschikbaar is of niet voldoende uitkomst biedt, wordt samen met u in kaart gebracht welke aanvullende hulp u nodig heeft. Speciaal vervoer? Een rolstoel, een rollator of een scootmobiel? Aanpassingen aan uw woning? In andere gevallen wijst de gemeente u de weg naar professionele hulp en ondersteuning op maat en de mogelijke financiering ervan.

ZORG

‘Ik spring bij in de huishouding en help hem met zijn computer’ lees meer

 


Klik hier voor nog meer verhalen.